Recenzie Ingeri (Ingeri vol. 1) de LA Weatherly


Lumea a fost invadata de ingeri. Din ce in ce mai multe persoane declara ca au vazut sau au fost atinse de catre un inger, insa cand un inger se arata in fata ta, nu este tocmai placut. Cu lumea lor aflata in plina criza, ingerii veniti pe pamant incep sa se hraneasca cu energia vitala a oamenilor, lasandu-i pe acestia fara vlaga, bolnavi, obsedati de ideea de divinitate si de ingeri. Willow Fields, o tanara liceana, se afla in posesia unui dar special: aceasta are premonitii.

(Shenae Grimes)
Ea isi exploateaza acest dar pentru a-si ajuta financiar mama bolnava si matusa care se plange mai mereu de viata ei grea. Totul se schimba pentru Willow cand, intr-o zi, colega ei de liceu Beth ii cere acesteia sa ii faca o ”citire”. Willow ii citeste viitorul colegei sale, insa acesta nu este unul tocmai roz. Beth urmeaza sa se alature Bisericii Ingerilor, o secta care apreciaza ingerii pana la ideea de obsesie si ii doreste printre oameni mai mult decat orice, nefiind pusi la curent insa cu efectele devastatoare ale unei atingeri de inger. Alex este un asasin de ingeri, angajat de CIA sa nimiceasca creaturile care abuzeaza de oameni chiar in lumea lor. Drumurile lui Willow si ale lui Alex se intersecteaza in momentul cand Alex este angajat sa o ucida tocmai pe... Willow!

(Josh Beech)
De aici, urmeaza o aventura plina de pericole, dar si nelipsita de dragoste adolescentina. Cei doi tineri ajung sa le pese unul de celalalt chiar mai mult decat ar trebui si, cu ingerii pe urmele lor, Alex si Willow trebuie sa gaseasca o cale de mijloc pentru a opri tirania acestora si pentru a supravietui aceste aventuri nebunesti in timp se regasesc pe ei insisi.


Cartea a avut doza ei de originalitate, ce-i drept, in privinta ingerilor. Cu totii ne-am astepta ca acestia sa fie buni, milostivi, sa aduca speranta in ochii oamenilor, nu sa le-o fure, sa ii sece de energie si sa ii imbolnaveasca. Insa cam aici se opreste doza de originalitate. Sincer, mi-ar fi placut mai mult fara povestea de dragoste, as fi preferat mai degraba o relatie de prietenie. Aceasta este oricum foarte fortata in carte, nu poti sa treci pur si simplu de la sentimente de ura si dezgust fata de o persoana la iubire profunda de genul ”mi-as da viata pentru tine”. Este totul prea fortat, prea pe repede-inainte in relatia celor doi si asta strica din placerea lecturii. Pe langa asta, exista niste elemente total cliseice, nu vreau sa dau spoilere, insa voi zice pe scurt despre ce e vorba. Sa zicem doar ca adevarata natura a lui Willow este alta decat ne-am astepta noi (desi, se mentioneaza clar si concis ca ingerii nu poti procrea). Coincidentele stranii continua de la zilele de nastere extrem de apropiate (la o zi diferenta) ale lui Willow si a lui Alex, ”dragostea” aceasta care eu nu pot pricepe cum poate fi dragoste intr-un timp atat de scurt, faptul ca protagonista este singura care poate salva lumea, faptul ca toata lumea o vrea moarta pe protagonista, faptul ca relatia dintre ea si tatal ei este mai mult decat complicata si mai ales finalul volumui de fata care lasa intentionat si evident cale libera unei continuari. Toate aceste coincidente stranii si evenimente fortate scad din placerea lecturii si irita usor.


Alcatuirea cartii

363 pagini, 19 capitole


Nota
3/5



Comentarii