Printul Nemilos (Fapturile Vazduhului vol. 1) de Holly Black

„Firește că vreau să fiu ca ei. Sunt frumoși ca niște săbii făurite într-un foc divin. Vor trăi veșnic. Iar Cardan e chiar mai frumos decât ceilalți. Pe el îl urăsc cel mai mult. Îl urăsc atât de mult, încât uneori, când mă uit la el, abia mai pot să respir.”
Jude avea șapte ani când părinții ei au fost uciși iar ea și cele două surori ale ei au fost răpite și duse să trăiască în înșelătoarea Înaltă Curte a Tărâmului zânelor. Au trecut zece ani și acum Jude își dorește mai mult decât orice să-și găsească locul aici, în ciuda condiției sale de muritoare. Însă multe dintre zâne detestă oamenii. Mai ales Prințul Cardan, fiul cel mai mic și mai nemilos al Înaltului Rege. Ca să-și câștige locul la Curte, Jude este nevoită să-l sfideze și să suporte consecințele.
Luxuriantă, plină de pericol, o carte ca o bijuterie întunecată. Lumea lui Black este amețitoare, pătrunsă de un sentiment neîndurător de pericol. M-a captivat capitol cu capitol, pe tot parcursul aventurii lui Jude, care este o eroină de care te atașezi imediat – curajoasă, dar practică, întru totul umană. Această poveste savuroasă vă va seduce și vă va face să tânjiți mereu după încă o pagină.

„Pasajele fermecătoare care îți taie respirația, personajele secundare extrem de bine conturate și eroina seducătoare, tare ca piatra, îmbogățesc intriga inteligentă și complexă care crește în intensitate și ajunge la o întorsătură de situație în actul al treilea, care vă va lăsa cu gura căscată.” 
—Publishers Weekly
„Jude, care se confruntă cu o lume pe care o iubește și o urăște deopotrivă și care alege să obțină putere și siguranță în loc să rămână o persoană cu inima curată, este o naratoare captivantă. Indiferent ce urmărește cititorul – o acțiune care să-l țină cu inima strânsă, o poveste de dragoste fatală, trădări, complexitate morală – povestea de față este o aventură pe cinste.”—Booklist
„Încă o creație fantastică, profund antrenantă și pe deplin captivantă de la Black, care-și merită locul pe toate rafturile de cărți YA.”—School Library Journal
„Una dintre cele mai romantice și incredibil de frumoase cărți pe care le-am citit în ultima vreme... Nu doar am întors paginile, ci am trăit în ele.”—Jennifer Niven, autoarea bestsellerului Toate acele locuri minunate
„Când citești «Cuvinte în albastru intens» te simți ca în timpul unui dans lent sau ca atunci când te îndrăgostești sau când înoți în ocean într-o zi cu ploaie. Îți aduce aminte de puterea cuvintelor și a cărților și a poveștilor care îți umplu sufletul și te fac să vrei mai mult. Cath Crowley e magică.”
—Krystal Sutherland, autoarea romanului Inimi chimice
Un roman cu inimă mare. Proza superbă a lui Cath Crowley te va face să lăcrimezi și să te îndrăgostești până peste urechi. E meditație incredibil de onestă asupra durerii și a iubirii.
—Jasmine Warga, autoarea romanului My Heart and Other Black Holes

Comentarii