Recenzie Duelul vrăjilor (Duelul vrăjilor vol. 1) de Sebastien de Castell





MAGIA ESTE INSELATOARE!


Kellen din clanul Ke este pe cale sa implineasca 16 ani, varsta la care trebuie sa isi dovedeasca statutul de mag printre cei magii Jan'Tep. In cazul in care nu va putea sa stapaneasca cele sapte elemente ale magiei (Fier, Matase, Nisip, Suflare, Umbra, Sange si Ambra), Kellen va fi tratat ca un muritor de rand pentru tot restul vietii lui.


Acesta participa la un duel cu un tanar arogant pe nume Tennat, insa, castigand infruntarea prin intermediul siretlicurilor, atrage mania si ura mai multor tineri invatacei. Pe umerii lui Kellen sta insa o responsabilitate uriasa, intrucat tatal sau este marele mag Ke'Heops - candidatul la tronul de mare print mag. In cazul esuarii tatalui lui Kellen de a ajunge la tron, tot clanul Ke va fi expulzat.

Cei care nu beneficiaza de darurile oferite de magie, muritorii de rand numiti Sha'Tep, traiesc ca subalterni ai magilor Jan'Tep, ducandu-si viata de zi cu zi ca simpli servitori ai magilor.


Insa ceva sumbru li se pregateste magilor Jan'Tep, o conspiratie veche ca timpul, comploturi care doresc sa-i nimiceasca si decimeze pe magi, o rascoala a mundanilor, tradari la tot pasul, razboaie intre clanuri si personaje care mai de care mai dubioase fac din volumul de fata o lectura excelenta. Magia este inselatoare! In cine poti sa te increzi?


Intunecimea era o boala ingrozitoare de care se imbolnaveau doar oamenii ingrozitori. Oamenii ca mine.

Genul

Fantasy, Young Adult

Alcatuirea cartii

4 parti - 46 de capitole - 448 pagini

Nota

4.5/5

Comentarii