Recenzie Tu de Caroline Kepnes- seria Tu vol. 1Am descoperit cartea asta intamplator pe Goodreads si dupa ce am citit descrierea, am fost convinsa ca trebuie sa o citesc.  M-am lovit insa, de un stil cu care nu sunt obisnuita, cartea fiind narata de “eroul” romanului- Joe. Dar Joe este un psihopat cu acte in regula...

Joe se ocupa de o librarie, este un barbat plin de sarm, inteligent, dar si manipulativ, obsedat si periculos.
In libraria lui intra intr-o zi, femeia care ii fura mintile- Beck. Ea ii atrage atentia lui Joe din prima clipa, e placuta, citeste carti bune si chiar flirteaza cu el. Joe nu se mai poate gandi la nimic altceva in afara de ea, este convins ca ea e femeia potrivita pentru el si jura ca nu se va opri pana ea nu va a lui.
Intr-un moment de neatentie, Joe ii fura telefonul lui Beck si astfel patrunde in viata ei. Contul de e-mail, Twitter, Facebook, mesajele trimise prietenelor, orice conversatie purtata de Beck, este citita si de Joe.
El se dovedeste un adevarat hartuitor: urmareste viata ei online, dar si cea reala: o urmareste, sta in fata casei privind-o si ascultand-o, ii patrunde ii apartament si asta e doar inceputul...


Beck nu este nici ea eroina obisnuita: are “daddy issues”, umbla dupa un barbat nepotrivit si nu este un model de cumintenie. Insa lui Joe nu-i pasa de toate astea, o vrea pentru el si nu se va da in laturi de la nimic pentru a o obtine.
Un prim obstacol in calea lui este un barbat cu care Beck a avut o relatie si care, dupa parerea lui Joe, nu o lase pe Beck “sa zboare”.
Ce va face Joe cu acest barbat? Va gasi o cale sa scape de el ? Va reusi sa o cucereasca pe Beck ? Si daca da, va afla Beck ce fel de om este cu adevarat Joe?

Joe este cu adevarat un anti-erou. E obsedat de Beck, dar in ciuda lucurilor pe care le face, vorbeste frumos si este foarte romantic. Analizeaza multe si si-o doreste cu tot sufletul pe Beck. Are si replici amuzante si intr-un fel ciudat- il placi si uiti de cate este capabil ( el devine si un criminal).

Si daca pe Joe l-am placut, desi este un psihopat, pe Beck nu am reusit sa o inteleg. Din punctul meu de vedere, cartea asta nu a avut eroi- nici masculin, nici feminin. Beck e o rasfatata, naiva, usor de manipulat.  Este o femeie care atrage atentia si ii place acest lucru.

Trebuie sa recunosc, finalul e incredibil pentru ca nu l-as fi vazut pe Joe facand acel lucru.
Volumul 2 are un titlu care pare potrivit: Hidden bodies, deoarece asta a lasat Joe in urma lui: cadavre... 

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Turnul Zorilor (Tronul de Clestar vol. 6) de Sarah J. Maas

Regatul Cenusii (Tronul de Clestar vol. 7) de Sarah J. Maas

Lupta (Titanii vol. 3) de Jeniffer L. Armentrout