Recenzie Regatul Ceții și al Furiei (Regatul Spinilor și al Trandafirilor vol. 2) de Sarah J. Maas


Viața lui Feyre în Ținutul Primăverii alături de Marele Lord spiriduș Tamlin continuă, ea urmând chiar să se căsătorească cu acesta. Însă Feyre este "salvată" în ultimul moment de la ceremonie chiar de către Rhysand, marele lord al Regatului Nopții, pentru a o duce în fiecare lună, timp de o săptămână, la el in Regat, în urma înțelegerii dintre ei doi. 


Rhysand o învață pe Feyre să își folosească noile puteri dobândite, să își protejeze mintea prin ridicarea unui scut invizibil in jurul minții ei, o învață să citească și să scrie. Tamlin însă se teme că ar putea-o pierde pe Feyre pentru totdeauna, așadar încearcă să o protejeze cu orice preț, încuind-o in casa lui. Feyre este introdusă însă Regatului Nopții și a tuturor frumuseților pe care acesta le are de oferit. Pericolul pare însă să fie mai aproape ca niciodată: Regele Hybernului amenință atât toate regatele magice, cât și ținuturile omonești, prin distrugerea zidului care desparte Lumea Muritorilor de Ținuturile Zânelor și prin readucerea la viață a unui războinic antic, însetat de răzbunare. 


Acum Feyre și noii ei prieteni trebuie să lege noi alianțe periculoase care par să se clatine la fiecare pas, să facă față unui rău nou și primejdios care poate ruina totul în orice secundă, totul în timp ce încearcă să îi salveze pe cei pe care îi iubește cu adevărat, în timp ce își face ordine în gânduri și în inimă și în timp ce se pregătește să devină cea mai redutabilă Mare Doamnă pe care Ținuturile Zânelor au cunoscut-o.

M-am îndrăgostit de tine, deșteapto, fiindcă erai una dintre noi; pentru că nu ți-a fost teamă de mine și ai hotărât să-ți duci la final victoria spectaculoasă aruncând bucata de os spre Amarantha ca pe o suliță. În acel moment, i-am simțit spiritul lui Cassian lângă mine și aș fi putut să jur că l-am auzit spunând: Prostule, dacă nu te căsătorești cu ea, am s-o fac eu.

Alcătuirea cărții

3 Părți, 69 capitole, 699 pagini

Nota

4/5

Comentarii