Recenzie Mary Poppins (Mary Poppins vol. 1) de PL Travers


Familia Banks, alcătuită din domnul și doamna Banks și copiii acestora (în ordinea descrescătoare a vârstelor): Jane, Michael și gemenii John și Barbara au nevoie imediată de o dădacădupă ce ultima lor bonă, pe nume Katie, a dat bir cu fugițiiÎntâmplarea face  Mary Poppins  soseascăadusă de un vânt aparent magic. Mary urmează  devină bona familiei Banks și  aibă grijă de cei patru copii ai acestora. Însă ce nu știu ei este  Mary nu este o bonă oarecare. Cu pardesiul din dotare, pălăria nelipsită, umbrela cu mâner de cap de papagal și o geantă plină de lucruri magice, Mary este cu siguranță cea mai imprevizibilă bonă pe care ai putea-o avea. Însă pe copiii familiei Banks îi așteaptă o aventură pe cinste alături de Mary Poppins, o aventură magică plină de amuzament și încurcături de tot felul.

Mary Poppins (Walt Disney Presents 24 Page Read-Along Book and Record)

Mi-a plăcut doza de mister pe care ne-o oferă PL Travers. Numele noii guvernante este dezvăluit o dată ce ea este prezentată copiilor. Prin urmare, aflăm despre identitatea noii bone alături de copii.
Nu știu dacă coincidența a adus-o pe Mary Poppins la familia Banks, deoarece ea însăși menționează că sosește ori de cîte ori cineva are nevoie de ea, iar să o spunem pe șleau, familia Banks chiar au avut nevoie de o bonă.
Totul este posibil. Geanta lui Mary Poppins, despre care Jane și Michael au pretins că e goală, pare a fi magică. Din ea, Mary Poppins scoate sticla de lichid misterios. Interesant este că după ce au băut acest sirop misterios, fiecare copil simte un alt gust.
Mary pare să aibă controlul asupra situației de cele mai multe ori: după ce doamna Banks a cerut recomandările, Mary spune că nu are nevoie de nici o recomandare; în ceea ce privește orele libere, ea decide în ce măsură îi va primi, și Doamna Banks se supune dorințelor ei, de teamă să nu plece.
Mi-a plăcut ideea că doar copiii înțeleg limbajul animalelor și a altor obiecte, iar momentul definitoriu în care încetezi să le mai înțelegi este momentul în care îți ies dinții, cum s-a întâmplat și cu Barbara și John.

Per total, o o lectură interesantă! Nu am urmarit filmul, asa că nu sunt sigur în ce masură evenimentele care se întamplă în carte se aplică și în film; totuși a fost o carte incitantă și distractivă.


Mary Poppins (Walt Disney Presents 24 Page Read-Along Book and Record)

Alcătuirea cărții

12 capitole, 172 pagini





Comentarii