Recenzie Invizibil de James Patterson



Emmy Dockery este o tanara analist de informatii pentru FBI. Viata ei a fost data peste cap in momentul in care sora ei geamana- Marta a decedat intr-un incendiu. Politia a declarat incendiul ca fiind unul accidental, care a pornit de la o lumanare uitata aprinsa, insa Emmy nu crede asta. Nu cand gaseste sute de alte incendii exact la fel: incendiul porneste din dormitor, de la o lumanare, in apropierea ei se afla ziare, reviste sau carti, fereastra este deschisa, iar patul- de multe ori mutat in locul potrivit. Sunt prea multe coincidente, care nu pot fi ignorate. Dar cand Emmy merge la seful ei cu aceasta descoperire, i se rade in fata.
Ea cere ajutorul unui fost agent FBI- Harrison “Books” Bookman, nimeni altul decat fostul ei logodnic, acum proprietarul lui librarii. Desi Books este sceptic in privinta existentei unui criminal, accepta sa vorbeasca cu directorul FBI. Si astfel incepe vanatoarea!
Lupta este una aproape imposibila, deoarece mai multi legisti au declarat mortile ca fiind accidentale, iar ranile victimelor sunt corespunzatoare cu cele provocate de incendiu.
Insa la o cautare mai atenta, facuta de legistul FBI, se descopera adevarul: victimele sunt torturate groaznic inainte, iar incendiul este acoperirea perfecta pentru crima!
Problema este ca ucigasul este INVIZIBIL. Este un manipulator innascut, un mincinos abil, care determina victimele sa il primeasca in casa. Ororile de care este capabil, il transforma intr-un criminal extrem de periculos, cu nenumarate crime la activ, dar care a scapat nepedepsit.

Vor reusi Emmy si Books sa afle identitatea criminalului? Cate victime au murit din cauza lui si cum se va sfarsi totul? Se vor impaca Emmy si Books? Va exista un final fericit? Un lucru e clar: totul se schimba cand criminalul se indragosteste!

Wow, un thriller ca un roller-coster, care te amageste si te inseala de fiecare data cand crezi ca stii ceva. Finalul m-a lasat cu gura cascata, iar criminalul a aparut de unde nu ma asteptam. James Patterson isi dovedeste inca o data valoarea!



Comentarii