Recenzie Te iubesc mai mult de Jennifer Murphy


De cand a aparut cartea asta, mi-am dorit sa o citesc. Intr-un final, am gasit-o la biblioteca si nu am rezistat. Dar, acum sunt usor dezamagita : ce scrie in descriere este tot ce se intampla in carte. Adica, nu mai apar informatii noi si mare parte din carte nu se intampla nimic.

Picasso Lane este o tanara de 12 ani, pasionata de cuvinte si dictionare. Duce o viata fericita si linistita, alaturi de mama ei- Diana si tatal- Oliver. Totul se schimba cand, aflati in vacanta, Oliver este ucis. Diana este in stare de soc, iar Picasso este tacuta, dar isi sustine mama.
Pentru politie, principala suspecta este Diana, deoarece nu exista semne de jaf, sau intrare prin efractie. Oliver a fost impuscat cu propriul pistol, dar Diana sustine ca inota in momentul in care sotul ei a fost ucis.

Pentru politistul Kennedy, cazul pare destul de complicat. Oare o femeie atat de frumoasa ca Diana e capabila de crima?
Apoi politia afla de existenta unei alte femei din viata lui Oliver- o alta sotie. Iar curand se descopera o a treia sotie!
Oliver ducea o viata nu dubla, ci tripla! A devenit barbatul perfect pentru 3 femei complet diferite, convinse ca sunt iubite si unice. Aveau un lucru in comun: il credeau pe Oliver cand acesta declara: “Te iubesc mai mult decat insusi viata.”

Cele trei sotii sustin ca nu stiau una de existenta celeilalte, dar Picasso isi aminteste altceva: telefoane misterioase, intalniri in parc, planuri soptite, vizite cel putin ciudate...
E posibil ca vaduvele sa se fi cunoscut si sa planifice crima? Si daca da, e posibil ca acest lucru sa fie demonstrat? Mai mult decat atat, cine e faptasa? Cine a apasat pe tragaci?
Polisitistul Kennedy vrea sa afle adevarul, dar oare poate stapani dorinta pe care o simte pentru Diana?

Cum am spus, in mare parte in carte nu se intampla nimic. Crima are loc la inceput, iar apoi se intoarce in timp. Capitolele sunt din persective diferite: Kennedy, nevestele, Picasso. Cele cu Picasso mi s-au parut putin de umplutura, nu ma interesau concursurile ei de silabisire, cuvintele din dictionare sau drama de la scoala. Vroiam sa aflu cine a comis crima! La final am aflat si desi nu ma asteptam, nici nu am fost foarte surprinsa.

 

Comentarii

Trimiteți un comentariu

Asteptam parerile voastre!