Recenzie Pacatele trecutului de Sandra Brown



De cand am citit Fascinatie secreta, mi-a atras atentia Dodge, detectivul care afla tot ce era necesar pentru avocatul Mitchell.
A fost frumos sa aflu povestea lui de viata si motivele pentru care el a ajuns sa fie un om singur, ursuz si pentru care singura alinare sunt tigarile.
Cartea se imparte in doua parti clare:
Partea 1- Trecutul
Dodge este un tanar politist, cu dorinte de avansare. Este cunoscut drept un Romeo al sectiei, un barbat care stie sa vorbeasca cu femeile, sa afle informatii de la ele, dar si sa le seduca.
In timpul unei anchete intr-un caz de violenta domestica, Dodge o cunoaste pe femeia care ii fura inima: Caroline King. Aceasta era logodita cu un barbat cunoscut, dintr-o familie cu bani, dar care acum a lovit-o. La inceput, Caroline ii ia apararea barbatului de langa ea, fiind convinsa ca episodul violent  nu se va mai repeta. Dodge ajunge chiar sa ii administreze o mama de bataie barbatului abuziv. Insa lupul nu-si schimba naravul, iar Caroline ajunge la spital cu un ochi vanat si alte rani. Atunci Dodge pune piciorul in prag si o ia pe Caroline acasa la el.
Dodge face parte dintr-o echipa speciala, care incearca sa dea de urma unui jefuitor de banci. Cei din aceasta echipa au un suspect, iar Dodge este desemnat sa lucreze sub acoperire alaturi de iubita suspectului, pentru a stoarce informatii de la aceasta.
Relatia dintre politist si Caroline evolueaza, iar ea ramane insarcinata.
Insa ceva se intampla, iar Dodge isi vede o singura data fetita nou-nascuta inainte de a disparea din viata lui Caroline.
Partea a 2-a- Prezentul
Dupa 30 de ani de cand a plecat departe de femeia care i-a furat inima, Dodge este sunat tocmai de aceasta. Caroline ii cere ajutorul, fiica lor este in pericol.
Berry s-a refugiat la casa de pe lac a mamei ei- Caroline pentru a-si pune ordine in ganduri si pentru a munci la un proiect. Un fost coleg de munca a devenit obsedat de ea. Ea l-a refuzat in repetate randuri, pentru ca apoi acesta sa fie concediat. Barbatul- Oren il impusca pe colegul cu care Berry lucra si incearca sa o ucida si pe ea.
Daca la inceput, nici Dodge, nici Politia nu iau cazul foarte in serios, cu toti se conving curand ca Oren e un om foarte periculos...
Oren este un geniu, un om caruia ii plac puzzle-urile, care planica orice miscare si nu lasa nimic la voia intamplarii. Berry isi aminteste ca Oren a mai hartuit o alta colega de munca si ca din cauza lui, aceasta a demisionat. Insa cand aceasta este contactata de politie, neaga totul.
Oren face repede o alta victima, un adolescent aflat la locul nepotrivit. Atunci incepe adevarata vanatatoare.
Daca m-ai adaugam si scanteile dintre Berry  si Sky- politistul care ancheteaza cazul, atunci e clar ca avem in fata un thriller care te tine cu sufletul la gura!

Mi-a placut mult cartea. Pe masura ce aflam lucruri din trecut, ma gandeam oare ce s-a intamplat la final intre Dodge si Caroline? De ce au ajuns sa nu mai vorbeasca timp de 30 de ani?
Da, Dodge a gresit. A pus ambitia in fata iubirii pentru Caroline. Dar a regretat acel moment pentru tot restul vietii. De asemenea regreta ca nu si-a cunoscut fiica, insa stie ca ea a avut un tata care a avut grija de ea si a ghidat-o. Desi s-a casatorit de 2 ori, nicio femeie nu a putut lua locul lui Caroline. Ea a ramas in inima lui.
Caroline poate a reactionat exagerat alungandu-l pe Dodge din viata ei si a fiicei lor, dar nici el nu a luptat pentru a recupera totul. Insa nici nu o pot invinovati pe Caroline: a fost nevoita sa mearga singura la spital cand i s-a rupt apa pentru ca Dodge era “ocupat”.

Berry a fost o eroina atipica. Busola ei morala s-a dereglat putin, insa isi da seama ca s-a schimbat, nu este mandra de ceea ce a facut si de aceea a ales sa mearga acasa la mama ei: pentru a-si pune ordine in ganduri, pentru a-si aminti cine este ea cu adevarat.

Despre Sky nu am ce sa spun. Este un barbat care a luptat pentru tara lui, care a vazut de ce este capabila lumea si vrea liniste. Si atunci sa fie politist intr-un oras mic, este meseria potrivita pentru el. Insa asta nu inseamna ca nu este capabil de mai mult. El este foarte dedicat in rezolvarea cazului, este inteligent si stie ce face.




Comentarii