Recenzie Predestinați (Predestinați vol. 1) de Josephine Angelini


Helen Hamilton a știut dintotdeauna că este diferită de ceilalți, însă nu a știut în ce manieră. Dintotdeauna a fost mai rapidă decât ceilalți colegi de clasă de la liceul din Nantucket, dispariția mamei ei care a lăsat un gol în inima tatălui ei și o mulțime de întrebări fără răspuns pentru ea și visele ciudate care păreau totuși atât de reale și care îi agitau nopțile au făcut-o pe Helen să se întrebe: Cine sunt eu? 

Totul a prins contur însă odată cu apariția familiei Delos pe insula Nantucket - puternici, frumoși, enigmatici și influenți, familia Delos i-au oferit lui Helen răspunsurile pe care le căuta, chiar dacă acestea i-au schimbat viața pentru totdeauna. Ceva în legătură cu Lucas Delos nu îi este deloc pe plac Helenei. Dintr-un motiv inexplicabil pentru ea, îl disprețuiește atât de mult pe acesta, încât l-ar ucide dacă ar avea ocazia. Un eveniment inexplicabil o dă peste cap pe Helen: ea se ridică la cer după care cade, la timp pentru ca Lucas să o salveze. 

Lui Helen îi este dezvăluit misterul care se învârte în jurul existenței ei: atât ea, cât și toată familia Delos sunt Scioni - reîncarnări ale zeilor. Acum, Helen va trebui să își ducă existența cu noul statut, o existență periculoasă marcată de Furii - care îi împing pe membrii celorlate case ale Zeilor la ură și chiar dorințe ucigașe față de membrii altor case. 


O iubire scrisă în stele.
Doi tineri predestinați. Aduși împreună de soartă doar pentu a se omorî unul pe altul.
Un conflict care a început în Grecia Antică.
O datorie care trebuie plătită cu sânge.
Un blestem pe care nici măcar zeii nu-l pot desface.
Este oare iubirea lor suficient de puternică sau destinul îi va sfâșia pe amândoi?
Destinul este real. Sfidează-l!

Negarea este ceva foarte puternic și suferința poate transforma un om bun într-unul rău.



Alcătuirea cărții
20 capitole, 379 pagini

Nota
3.5/5


Comentarii