Recenzie Prințul Nemilos (Făpturile Văzduhului vol. 1) de Holly Black


Chiar dacă, prin cine știe ce minune, aș reuși să fiu mai bună decât ei, nu voi fi niciodată una de-a lor. 

Aventuri periculoase, planuri malefice, tradari, plot-twist-uri de zile mari, iubiri sfasietoare si multe intrigi, toate acestea la curtea zanelor, in primul volum al seriei Făpturile Văzduhului - Prințul Nemilos, venit de la regina zanelor Holly Black.

La vârsta de șapte ani, Jude, sora ei geamana - Taryn si sora lor mai mare Vivienne, au fost martore la uciderea părinților ei de catre zana Madoc. Acesta din urmă le-a luat pe fete sub aripa lui protectoare, desi doar Vivienne este fiica lui legitimă, si le-au dus in taramul zanelor, in Elfhame, unde locuieste alaturi de consoarta lui - Oriana si de copilul lor, Oak. Dupa zece ani, Jude si surorile ei s-au obișnuit cu traiul alaturi de creaturile supranaturale din Taramul Zanelor, desi viata lor in Elfhame nu a fost deloc usoara. Cardan, cel de-al saselea nascut al Inaltului Rege Eldred, nu rateaza nici o ocazie pentru a le umili pe creaturile umane - Jude si Taryn, impreuna cu prietenii lui: Valerian, Nicasia si Locke.

Jude Duarte - Folk of the Air Wiki Fandom

Solstitiul de toamna se apropie, iar acest lucru presupune ca Inaltul Rege Eldred sa abdice, lasandu-l pe tron pe unul dintre fiii lui: Balekin - Primul nascut a lui Eldred (care face parte din cercul Mierlelor), cerc caracterizat de voie buna si distracții, Elowyn - A doua nascuta a lui Eldred (din cercul Ciocarliilor) pentru care arta si muzica reprezinta mari atractii, Dain - Al treilea nascut a lui Eldred (din cercul Soimilor), cerc alcatuit din cavaleri si războinici, Rhya si Caelia - alte doua fiice ale lui Eldred si Cardan - Al saselea nascut a lui Eldred. Jude isi anunta dorinta in fata lui Madoc de a participa la Turneul de Vară pentru a deveni cavaler, insa la Turneu, Jude se confruntă cu Cardan, iar cand este invinsa si umilita din nou, ea refuza sa se supuna lui Cardan. Jude va descoperi pe propria piele ca nesupunerea ei in fata celui mai nemilos, sarcastic, manipulativ si vanitos dintre urmasii lui Eldred, va atrage cu sine mai multi dusmani decat si-ar fi inchipuit ea vreodata. Cand viata ei este pusa in pericol, iar bunastarea Regatului Zanelor sta in mainile ei de muritoare, Jude va trebui sa ia o decizie radicala care fie va salva Taramul Zanelor, fie va duce la prabusirea si moartea a tot ce iubeste ea.

Cardan Greenbriar - Folk of the Air Wiki Fandom
Ce as putea deveni daca nu m-as mai teme de moarte, de durere, de nimic altceva? Daca as renunta sa mai incerc sa-mi gasesc locul printre ei? In loc sa imi fie teama, as putea deveni cineva de temut. Daca nu pot sa devin mai buna decat ei, am sa devin cu atat mai rea.
Alcatuirea cartii

30 capitole, 432 pagini

Nota

4/5


Comentarii

Trimiteți un comentariu

Asteptam parerile voastre!