Recenzie Eve- Razvratirea de Anna Carey



Seria asta m-a cucerit de la primul volum si acum, ca am ajuns la sfarsit- sunt la fel de cucerita. Acest ultim volum este diferit de celelalte doua. In primul volum suntem martorii intalnirii dintre Eve si Caleb, precum si calatoria lor spre locul unde Eve credea ca va fi in siguranta- Califia. Intre timp, cei doi s-au indragostit, dar Califia era un loc destinat femeilor. Apoi in volumul 2, Eve paraseste Califia cand aude un zvon despre un Caleb ranit. Totul era o capcana, iar Eve este dusa in Orasul de nisip, la cel care o cauta de la inceput- regele.
Spre sfarsit, inevitabilul se produce- iar Caleb este ucis…
Acum, Eve si-a pierdut sufletul pereche si este nevoita sa traiasca o viata pe care nu si-o doreste. Este fiica regelui, insa este nefericita, este casatorita cu barbat bun, insa nu e indragostita. Un singur lucru o ajuta sa mearga mai departe- amintirea lui Caleb si revolutia planuita cu atata atentie de el si alti dizidenti. Insa nu poate pretinde ca isi iubeste tatal. Din contra- din vina lui, cel pe care ea il iubea, a murit.
Pe langa revolta planuita, Caleb a mai lasat ceva in urma- Eve descopera ca este insarcinata. Hotarata sa protejeze cu orice pret rodul iubirii lor, Eve pune la cale uciderea regelui, propriul tata.
Lucrurile nu decurg conform planului, iar pentru a descuraja revolta, se executa oameni in piata publica.
Eve este nevoita sa fuga, iar verisoara ei o insoteste. Inainte de a pleca, Eve mai salveaza pe cineva- un grup de fete care au fost aduse in oras.
Acum ajungem din nou in decorul primului volum- tinurile pustii si pline de pericole. Insa, de data aceasta Eve trebuie sa se protejeze pe sine, dar si pe fetele pe care le-a salvat. Destinatia este aceeasi ca in primul volum- Califia!
Actiunea este antrenanta si nu te lasa sa lasi cartea jos. Pe cat citeam mai mult, pe atat refuzam sa cred ca nu il voi mai vedea pe Caleb. Cu fiecare capitol care trecea, asteptam sa se intample ceva si el sa apara teafar si nevatamat. Insa acest lucru nu s-a intamplat…
M-a consolat putin faptul ca el a lasat ceva important- un copil care creste in pantecul lui Eve. Si atunci dorinta mea de a reusi sa rastoarne acel regim, sa il ucida pe rege si sa schimbe lumea, a devenit tot mai mare.
Finalul m-a lasat masca, dar si putin dezamagita. Este ultimul volum si aveam nevoie de ceva mai mult, aveam nevoie de raspunsuri, nu de alte intrebari. Chiar mi-as dorit sa mai exista macar un capitol, doua, care sa ma lamureasca…




Comentarii