Recenzie Imperiul Furtunilor (Tronul de cleștar vol. 5) de Sarah J. Maas


Aventura magică a eroilor din Erilea continuă la proporții epice în cel de-al cincilea volum al seriei Tronul de Cleștar. După ce a devenit cea mai de temut asasină a Adarlanului, după ce și-a descoperit originea nobilă, a învățat să-și mânuiască magia focului și și-a salvat prietenul, pe prințul Dorian, din mâinile tiranice ale tatălui său, Aelin trebuie să-și clădească o armată pentru a lupta împotriva forțelor malefice conduse de Maeve și Erawan.
Aelin și Rowan ©Morgana0anagrom: source

Te iubesc. Pot să-ţi ofer orice și nici nu am nevoie de timp. Chiar și când lumea asta o să fie doar un fir de praf uitat între stele, eu tot am să te iubesc. 
(Rowan)
După ce a evadat planurilor unchiului său Lordul Vernon Lochan, comandantul din Morath, care voia să o folosească pe fată în experimentul său de împerechere a vrăjitoarelor cu demonii Valg, Elide Lochan -  membră a clanului Cioc-Negru, a primit de la Kaltain Rompier o piatră prețioasă pe care trebuie să i-o dea Celaenei Sardothien. Lorcan Salvaterre, unul dintre cei mai puternici demi-Fae în viață, aflat sub conducerea marii vrăjitoare Valg – Maeve, o întâlnește pe Elide și, împreună cu aceasta, se adăpostesc de mânia demonilor ilkeni la un carnaval ambulant.
Lorcan și Elide ©Morgana0anagrom: source
Oamenii pe care îi iubești sunt doar arme care vor fi folosite împotriva ta.
Aelin Ashryver Galathynius, prințul Fae Rowan Whitethorn, vărul ei Generalul și Prințul Aedion Ashryver și Lady din Caraverre Lysandra, se întâlnesc cu Lorzii din Terassen pentru a cere o alianță. Ei însă nu o recunosc pe Aelin drept regina lor, semnând chiar un decret împotriva ei. Între timp, Manon Cioc-Negru este chemată de către ducele Perrington și de Vernon, care îi dau misiunea de a-l captura pe regele Dorian Havilliard. Dându-și seama că este doar un pion în războiul ce stă să se dezlănțuie, Manon acționează împotriva ordinelor și îi cruță viața lui Dorian, ajutându-l să scape, ucigând chiar câteva vrăjitoare Picioare-Galbene, atrăgându-și astfel antipatia vrăjitoarelor care de-acum o consideră trădătoare de neam.
Dorian și Manon ©Morgana0anagromsource
Aelin Galathynius adunase o armată nu doar ca să provoace Morathul… ci ca să zguduie stelele.
Aelin este mai aproape ca niciodată să pună mâna pe cheile Wyrd, chei magice care amplifică puterile deținătorului. Însă care este prețul pe care trebuie să-l plătească când puterile focului sunt mult prea mari de stăpânit până și pentru Regina Terassenului?
Este în stare Manon Cioc-Negru să-și trădeze propriul neam și să-și urmeze conștiința când primește ordinul nemilos de a-l asasina pe Dorian Havilliard, regele Adarlanului? Lumea ei se vazgudui când va descoperi un secret despre neamul său, un secret care o poate împinge la cele mai neobișnuite alianțe, totul pentru a supraviețui.
Aedion și Lysandra ©Morgana0anagrom: source
Lumea, spuse Aelin, o să fie salvată și refăcută de visători. (Aelin)

Regatele sunt pe cale să fie sfărâmate, iar Aelin va avea nevoie de cât mai mulți aliați pentru a face față celei mai mari provocări din viața ei și pentru a-și îndeplini totodată destinul, îndreptând astfel greșelile strămoșilor ei.
Maeve ©Morgana0anagrom: source

Alcătuirea cărții
75 capitole, 731 pagini
Nota:
4.5/5

Comentarii