O soartă scrisă cu sânge (Saga Predestinării vol. 1) de Danielle L. Jensen

 


O purtătoare de scut binecuvântată de zei luptă pentru a unifica o națiune sub conducerea unui rege însetat de putere - în timp ce se luptă, de asemenea, cu dorința ei tot mai mare și nestăvilită pentru fiul acestuia - în această poveste de dragoste fantastică de inspirație nordică, de la autoarea bestsellerului Regatul Podului.

Captivă într-o căsătorie nedorită, Freya își petrece zilele eviscerând pește, dar visează să devină războinică. Și să înfigă un topor în spatele soțului ei hulpav.

Visele Freyei devin brusc realitate atunci când soțul ei o trădează jarlului regiunii, ceea ce o trimite într-o luptă până la moarte împotriva fiului acestuia, Bjorn. Pentru a supraviețui, Freya este forțată să-și dezvăluie cel mai adânc secret: posedă o picătură din sângele unei zeițe, care o transformă într-o fecioară scut cu o magie capabilă să respingă orice atac. S-a prezis că o astfel de magie va uni națiunea frântă Skaland sub cel care controlează soarta fecioarei scut.

Crezând că este destinat să conducă Skalandul ca rege, fanaticul jarl o leagă pe Freya cu un jurământ de sânge și îi ordonă lui Bjorn să o protejeze de dușmanii lor. Disperată să își dovedească puterea, Freya trebuie să se antreneze pentru a lupta și să învețe să își controleze magia, în timp ce se confruntă cu teste periculoase stabilite de zei. Cel mai mare test dintre toate, însă, ar putea fi acela de a rezista atracției ei interzise față de Bjorn. Dacă Freya cedează poftei pentru fermecătorul și ferocele războinic, ea își riscă nu doar propriul destin, ci și soarta tuturor oamenilor pe care a jurat să-i protejeze.

Comentarii