Ecouri și Imperii (Ecouri și Imperii vol. 1) de Morgan Rhodes



O tânără de șaptesprezece ani trebuie să facă echipă cu un criminal enigmatic pentru a se vindeca de magie periculoasă interzisă în prima carte a unei noi duologii fantastice a lui Morgan Rhodes, autoarea bestseller-ului New York Times al seriei Falling Kingdoms.

Josslyn Drake știe doar trei lucruri despre magie: este rară, ilegală și întotdeauna mortală. Așa că, atunci când este prinsă într-un jaf care a mers prost la Gala Reginei și este infectată de o magie periculoasă – una care îi permite să pășească în amintirile unui vrăjitor infam rău – ea se trezește trăind cel mai rău coșmar al ei. Joss are nevoie ca magia să fie îndepărtată înainte ca aceasta să-i corupă sufletul și să o omoare. Dar în Ironport, costul de a face magie este moartea, iar căutarea ajutorului ar putea însemna să-și programeze propria execuție. Nu există nimeni în care să aibă încredere.

Nimeni, adică, cu excepția criminalului căutat Jericho Nox, care îi oferă o înțelegere: ajutorul lui la extragerea magiei în schimbul magiei în sine. Și deși nu este încântată să lucreze cu un hoț, mai ales cu unul la fel de enervant (și înfuriant de frumos) precum Jericho, Joss este suficient de disperată să accepte.

Dar Jericho nu este așa cum se așteaptă Joss. Cu cât se apropie mai mult de Jericho și cu cât vede mai mult despre lumea din afara vieții ei răsfățate în oraș, cu atât Joss începe să pună la îndoială credințele pe care le-a luat întotdeauna drept de la sine – credințe despre bine și rău, despre putere și magie și chiar despre sine.

Într-un imperiu construit pe minciuni, adevărul poate fi cea mai mare armă a ei.

Comentarii