Gemenii de la Miezul Nopții (Midnight's Twins Trilogy vol. 1) de Holly Race


 Primul roman dintr-o trilogie de fantezie urbană, la nesfârșit inventivă, a autoarei debutante Holly Race.

Fern, în vârstă de cincisprezece ani, este pe cale să descopere un loc pe care nu și- l-ar fi putut imagina în toate visele ei cele mai sălbatice. Annwn este oglinda de vis a lumii noastre, un loc în care visătorii se plimbă în somn, visele lor împletindu-se în jurul lor. Un loc fermecat, misterios, care ne hrănește propria lume – căci fără vise, fără un loc în care imaginația și mintea noastră să ne poată hrăni, ce fel de oameni am fi?

Dar Annwn este un loc pe cât de plin de pericole, pe atât de plin de minuni: este un loc în care visele te pot ucide. Annwn și Visătorii săi sunt protejați de un ordin străvechi cunoscut sub numele de Cavaleri - și atunci când odiosul geamăn Ollie a lui Fern este ales să se alăture rândurilor lor, Fern va trebui să facă tot ce poate pentru a dovedi că este și ea una dintre ei.

Dar lumea pe care Fern o descoperă în Annwn, în această oglindă de vis a Londrei ei, este una fragilă, amenințată de coșmaruri vicioase. Coșmaruri care sunt din ce în ce mai greu de învins pentru Cavaleri. Ceva întunecat pune în pericol pacea și stabilitatea din Annwn, ceva care trebuie eliminat cu orice preț. Și treptat, Fern își dă seama că pericolul care pândește în somnul nostru este mai insidios și mai terifiant decât orice coșmar. Pentru că dacă poți influența visele cuiva, îi poți controla gândurile...


Comentarii