O fată împotriva lumii (În fiecare generație vol. 2) de Kendare Blake


Autoarea de bestseller-uri din New York Times, Kendare Blake, ne duce înapoi în capitala demonilor a lumii în această continuare foarte așteptată a seriei În fiecare generație, plasată în lumea lui Buffy, Spaima Vampirilor.

Frankie Rosenberg se împacă cu faptul că ea este cel mai nou Slayer, dar asta nu înseamnă că are toate sub control. Ea și prietenii ei încă își revin după atacul mortal asupra Slayerilor – și de noua revelație că unii Slayeri ar putea fi încă în viață. Ea are propria ei gașcă Scooby, dar uneori se simte mai proscrisă ca oricând. Ea se antrenează cu mama ei, marea vrăjitoare Willow și noul ei Protector, Spike, dar au demonii lor cu care să se lupte (atât din lumea reală, cât și din cea metaforică). Buffy a făcut totul să pară ușor, dar a fi un ucigașde vampiri este greu și siguratic.

Dar Frankie nu are timp să se plimbe prin cimitirul Sunnydale plângând despre noile ei responsabilități. Cu vești despre posibila dispariție a lui Buffy, demonii se întorc în hoarde spre Sunnydale, chemați de o Gură a Iadului care începe să se trezească din nou. Și apoi un oracol aduce vești despre un nou Rău care așteaptă... ceva numit Întunericul. Ar putea fi acesta ceea ce i-a atacat pe Slayeri? Și vine cumva după Frankie?

Cu un amestec satisfăcător de proaspăt și familiar, umor și (mize pentru) inimi, One Girl In All The World este o continuare uluitoare a seriei pe care Booklist o numește „un succesor demn al poveștilor Slayerilor”.


Comentarii