Recenzie Benzi Desenate Archie vol. 1 - Noul Riverdale


Faceti cunostinta cu Archie Andrews - unul dintre cei mai populari tineri de la liceul din Riverdale, prietenul lui iubitor de mancare - Jughead Jones, fata din vecini - Betty Cooper si perfecta si snoaba Veronica Lodge care se imbarca intr-o reimaginare moderna a aventurilor din lumea lui Archie. Acesta este renumit pentru faptul ca intra mereu in bucluc, dar si pentru felul sau copilaresc, prietenos si dezinvolt de a fi. Archie sufera dupa despartirea brusca de prietena lui - Betty Cooper. Insa, prietenul sau cel mai bun - Jughead Jones, alaturi de alti liceeni, incearca sa ii readuca impreuna prin falsificarea buletinelor de vot de la balul anual al liceului.


Revista 1
Capitole:
1. Este vorba despre fata aceea
2. Sunt un geniu
3. ♪

Archie incearca sa isi gaseasca o slujba care sa i se potriveasca, insa da gres in orice domeniu ar incerca din cauza neindemanarii sale. Intre timp, Betty Cooper isi revine dupa despartire in felul sau propriu: cu jocuri video si reparat de masini. Dupa ce prietena sa o avertizeaza cu felul in care a ajuns sa arate, Betty incearca un nou look. In Riverdale se muta familia Lodge, care isi construiesc un imperiu imobiliar. Archie insa ajunge sa creeze haos la constructia vilei Lodge, atragand mania lui Hiram Lodge.


Revista 2
Capitole:
1. Este mai bine decat la Forsythe
2. Unul dintre baieti
3. Floare la ureche
4. Nu e talentul meu special

Veronica Lodge - mostenitoarea averii Lodge Industries se inscrie la liceul Riverdale, atragandu-i atentia lui Archie. Jughead remarca faptul ca Archie a inceput sa devina catelul de companie al Veronicai Lodge si o avertizeaza pe Betty in legatura cu apropierea dintre cei doi. Veronica, insa, are o zi proasta la noul liceu, simtind ca nu se poate integra printre oamenii de rand.


Revista 3
Capitole:
1. Frumoasa poseta, Andrews
2. Dupa care Taylor i-a cantat lui Katie
3. Cine este bucatarul tau?
4. Fara paradis

Archie marturiseste incidentul care a dus la despartirea de Betty Cooper, care a incercat sa devina mai feminina pentru a atrage atentia baietilor, si in special a lui. Intre timp, Jughead si Betty incearca sa ii separe pe Archie si pe Veronica cu ajutorul lui Reggie Mantle.


Revista 4
Capitole:
1. Da, sigur ca vrem sa auzim despre asta. Evident!
2. Lizzie
3. #Incidentulcurujul

Archie isi petrece in continuare majoritatea timpului sau alaturi de Veronica Lodge, chiar ajuta la ridicarea unui cort imens pentru o petrecere acasa la Veronica, toate acestea in timp ce Reggie Mantle incearca sa creeze probleme in viata lui Archie. 

Revista 5
Capitole:
1. Un tip intra intr-un pet shop
2. Cu o salată in cap
3. Ar putea sa devina nasol
4. Nu o face
Epilog: 18

Archie se accidenteaza si este transportat la spital, insa alaturi ii stau toti prietenii buni: Jughead, Betty si Veronica. Veronica incearca sa isi scrie memoriile prin intermediul unui autor-fantoma, in timp ce Reggie Mantle incearca sa se infiltreze in viata luxoasa a familiei Lodge si sa intre in gratiile lui Hiram prin a-i oferi detalli picante despre Archie si Veronica, dezvaluind asfel si un secret care il va face pe Hiram sa il deteste si mai mult pe iubitul fiicei sale.


Revista 6
Capitole:
1. Betty, nu?
2. Un lucru important
3. Mai esti acolo?
4. Majordomul a facut-o
5. Klik

Volumul de fata comprimă primele șase numere ale seriei și ne ofera o noua perspectiva asupra aventurilor roșcovanului Archie si a prietenilor săi din orașul Riverdale. Povestea este una nouă și reinterpretata, neavând nici o legătură cu serialul Riverdale, însă făcând parte din universul benzilor desenate Archie început în 1941. Lectura este una ușoară, distractiva, amuzanta si usor dramatica, care te va face sa iti doresti sa descoperi mai mult din problemele tinerilor liceeni din Riverdale. Buna atât pentru fanii vechii serii Archie, cât și pentru noii fani ai serialului Riverdale si impatimitii benzilor desenate. Are de toate: triunghi amoros, prietenie, umor, sarm si o gramada de distractie, toate intr-o nota moderna.


Comentarii