Recenzie Fantoma (Jurnalele Vampirilor vol. 8) de LJ Smith


Totul a revenit la normal dupa aventura din Dimensiunea Întunecată și cea cu kitsune-le. Elena Gilbert a facut o intelegere cu Gardienele, iar acum persoanele moarte au revenit la viață, Elena a redevenit umană, oamenilor li s-au șters memoria, dar Damon este inca dispărut. Dr. Celia Connor - antropolog, lucrează cu Alaric in stiintele oculte si soseste in orasul Fells' Church in cel mai nepotrivit moment. Amenintarea loveste din nou, de data aceasta tinerii nostri sunt vizati de catre un spirit razbunator al Geloziei. Numele fiecarui personaj care se afla in pericol imediat apare in cele mai ciudate feluri. Vor reusi Stefan, Elena, Meredith, Alaric, Bonnie si Matt sa scape nevatamati din ghearele geloziei? Care va fi pretul platit pentru ca totul sa revina la normal? 


Practic, totul a fost in zadar, toate mortile celor nevinovati, toate sacrificiile tinerilor din Fells' Church pentru binele suprem, toate luptele impotriva fortelor raului, toate au fost in zadar. Gardienele (cine or mai fi si acelea...) au readus totul la normal printr-o intelegere cu Elena. Mi-au fi placut totusi si ceva mai multe detalii: cine sunt Gardienele? Ce intelegere au facut ele cu Elena? Ce le-a promis Elena pentru a o reface umana? Totul are putin cusut cu ata alba in speranta de a lungi putin seria si de a redeveni totul cum era la inceput. Se vede totusi ca scriitorul nu mai e LJ Smith si asta e pacat. Ar fi absolut teribil sa stii ca tu ti-ai pus tot timpul, energia, sufletul si inima intr-o serie de carti, sa construiesti universul in felul in care ti l-ai imaginat tu si personajele in felul in care doresti ca ele sa fie, ca mai apoi sa fii concediat din a scrie continuarea seriei pentru ca viziunea ta nu se potriveste cu cea a creatorilor serialului si angajata alta persoana in locul tau sa scrie continuarea seriei tale. Ei bine, asta i s-a intamplat si lui LJ Smith. Se simte totusi diferența stilului de scris de la LJ Smith la acest autor fantoma (o fi oare Aubrey Clark - care a continuat si seria Cercul Secret?) Recapitularea de la început insa este binevenită pentru a ne aminti ce s-a întâmplat in volumele anterioare, mai ales ca a trecut foarte mult timp de când am citit volumul precedent (2012), dar parca se mizeaza cam prea mult pe aventurile din Dimensiunea Intunecata din ciclul de carti precedent.


Cu gelozia pe urmele lor, vor reusi tinerii sa isi puna deoparte sentimentele si sa lupte impreuna inca o data impotriva fortelor raului? Matt este gelos când îl vede pe Stefan alături de Elena, semn clar ca încă după tot acest timp, sentimentele pentru ea nu au dispărut. Bonnie este invidioasă pe Elena ca toți "băieții drăguți" trag la ea, ca totul se învârte mereu în jurul Elenei și e geloasă că Damon îi acorda mereu Elenei mai multă atenție decât ei. Meredith este de asemenea geloasă pe relația profesională (presupunem) dintre Alaric și Celia Connor, ajungând chiar aproape să dea cu mașina peste partenera de cercetări a iubitului ei. Elena este geloasă când Bonnie încerca să se bage în seamă cu Damon. Pe de altă parte, chiar dacă ea este cu Stefan, încă se gândește la Damon, îl visează pe acesta, dar se și uită mereu după Caleb Smallwood. Tot acest dute-vino continuu este puțin obositor. Ajunși deja în volumul 8, te-ai aștepta ca Elena să se fi hotărât deja cu ce frate Salvatore vrea sa fie, și deși susține că îl iubește pe Stefan foarte mult, pare incapabilă să se poată dărui unui singur băiat, încă dorindu-l pe Damon și flirtând cu alți băieți... o fi ceva in aerul din Fell's Church care îi fac pe tineri să devină niște tipi isterici și posesivi? Urmariti aventura vampirilor vostri preferati si in volumul al optulea al seriei de succes.


Fragment

Elena deschise ochi si clipi cu putere de cateva ori, vrand sa isi indeparteze lacrimile. Nu putea sa clacheze. Nu acum. Nu cand urma sa isi vada din nou familia. Acum avea sa zambeasca si sa rada si sa ii îmbrățișeze pe toti. Mai tarziu, avea sa se prabuseasca, lasandu-se in voia durerii ascutite dinauntrul ei si o sa-si ingaduie sa planga. In definitiv, avea tot timpul din lume sa-l jeleasca pe Damon, caci pierderea lui nu va inceta niciodata s-o doara.

Alcatuirea cartii
37 capitole, 440 pagini

Genul
Fantasy, Young-Adult

Nota
3.5/5


Comentarii