Recenzie Red-Headed Stepchild (Sabina Kane vol. 1) de Jaye Wells


Sabina Kane este o tanara asasina metisa, jumatate vampir-jumatate mag, angajata de catre neamul ei de vampiri Dominae sa-i ucida pe cei care se abat de la regulile de viata ale vampirilor. Rasa de vampiri Dominae si rasa de magi Hekate se afla intr-un conflict de cand lumea, insa in urma unui tratat s-a decis ca pacea dintre magi si vampiri consta in interdictia vampirilor de a se hrani cu sange uman si in interzicerea raselor de a se cupla intre ele. Ei bine, cele doua rase au incalcat ambele armistitiul, iar lumea lor supranaturala este pe punctul de a izbucni in razboi. Prinsa la mijloc este desigur, Sabina Kane - avand in sangele ei atat origini vampirice cat si magice. Sabina urmeaza a fi trimisa in cea mai periculoasa misiune a ei: sa-l detroneze pe seful unui cult al vampirilor care ameninta linistea celor doua rase de creaturi supranaturale. Sabina va invata insa ca nu totul este ceea ce pare la prima vedere si va trebui sa invete sa aiba incredere in apropiatii ei, chiar daca acestia nu par a fi cei mai de incredere indivizi. Cum o va scoate basma curata Sabina si daca va supravietui ea acestei aventuri periculoase aflate in mijlocul unui razboi dintre rasele creaturilor supranaturale, ramane sa descoperim in seria urban-fantasy a lui Jaye Wells: Sabina Kane.


  • Avem actiune din plin si nici un moment de respiro, intamplandu-se atat de multe lucruri intr-un timp atat de scurt incat va trebui sa fii foarte atent la firul narativ pentru a putea urmari povestea si a nu te pierde in detealii. Actiunea este una destul de complicata si sunt foarte multe elemente noi pe care cititorul trebuie sa le absoarba pentru a parcurge mai usor universul creat de Jaye Wells, dar odata ce ai trecut de ele, te asteapta o aventura pe cinste. Eroina Sabina va va fi ghid personal (actiunea fiind relatata de catre ea, la persoana I) si cu siguranta veti ajunge sa o indragiti pe ironica, sarcastica, dar si mortal de periculoasa Sabina Kane. Interactiunile dintre Sabina, Clovis si Adam va vor lasa fermecati si dorind mai mult.

  • Mi-au placut implicatiile biblice pe care autoarea le-a oferit referitoare la originile vampirilor: toți vampirii au părul roșu, la fel cum Cain a fost însemnat de către Dumnezeu după uciderea fratelui său, Abel. În urma legăturii dintre Cain și Lilith, prima soție a lui Adam, au apărut vampirii, astfel că imortalitatea și setea de sânge a vampirilor li se trage de la Lilith, iar inabilitatea de a păși în lumină și părul roșu caracteristic vine de la Cain. Aceste detalii dau un aer nou si original povestii.


Fragmente


Alcatuirea cartii

31 capitole, 325 pagini

Nota

5/5



Comentarii