Recenzie Înapoi pe Insula Pierduților (Descendenții vol. 2) de Melissa De La Cruz

Bunătatea lucrează în feluri misterioase. Chiar și în cea mai adâncă beznă vei găsi ceva să-ți lumineze drumul. 


Mal - fiica Maleficai (din Frumoasa Adormita), Evie - fiica Vrajitoarei cea Rea (din Alba ca Zapada), Carlos - fiul Cruelei De Vil (din 101 Dalmatieni) si Jay - fiul lui Jafar (din Aladin) isi duc acum traiul in Auradon, tinutul magic unde traiesc toate personajele din povestile copilăriei. Ei s-au integrat mai bine decat si-au imaginat vreodata, chiar daca pe Insula Pierdutilor au fost invatati sa fure, sa insele si sa ii urasca pe cei din Auradon. Mal, Evie, Carlos si Jay incep sa primeasca mesaje anonime in care li se ordonă sa se intoarca pe Insula Pierdutilor inainte de Luna Plina. Între timp, in fața lui Ben i se arata vrajitorul Merlin si fiul regelui Arthur - Artie. Merlin ii aduce la cunostinta lui Ben ca o creatura monstruoasă face ravagii in Camelot, asa ca cere ca magia sa fie disponibila pentru a putea rapune creatura. Ben incepe sa suspecteze astfel ca faptul ca Malefica a scapat din inchisoarea ei de sub cupola. Mal, Jay, Evie si Carlos isi fac griji in legatura cu mesajele misterioase primite si incep sa se gandeasca serios la ideea de a reveni pe Insula Pierdutilor. Insa ce legatura au fenomenele meteorologice extreme din Auradon cu intoarcerea tinerilor pe Insula? Si ce planuiesc mai exact raufacatorii cand Mal, Jay, Evie si Carlos sunt plecati? Descoperiti totul in cel de-al doilea volum al seriei Descendentii - Înapoi pe Insula Pierduților.



Reintoarceti-va pe Insula Pierdutilor alaturi de personajele voastre malefice preferate: Jay, Evie, Mal si Carlos. Fortati de imprejurari, tinerii descendeti se intorc in fosta lor casa, unde nimic nu este la fel de la plecarea lor. Am fost mai mult decat incantat sa descopar personaje noi din povestile copilariei, presonaje precum: Lonnie - fiica lui Mulan, Jane - fiica Zanei Ursitoare, Chad - fiul Cenusaresei, Aziz - fiul lui Aladin, Herkie - fiul lui Hercule, Jordan - fiica duhului lampii, Allie - fiica lui Alice etc., care desi nu au avut o contributie majora la poveste, simpla lor prezenta m-a facut sa ma gandesc la complexitatea universului Disney si la contributia acestuia in oferirea unui suport vizual povestilor copilariei noastre. Fiind un fan al seriei filmelor Descendentii, probabil am avut asteptari putin cam mari de la carti, si chiar daca nu s-au ridicat asteptarilor, tot a fost o lectura incantatoare, facandu-ma sa vreau sa citesc si ultimele doua volume ale seriei de carti.


Evie, nu uita, chiar dacă ai impresia că ești singură pe lume, prietenii îți sunt aproape. 


Mal, fiica Maleficăi, ai în vene sângele dragonului și porți în tine forța și focul acestuia. Dar nu trebuie sa porți singură povara asta. Sprijină-te pe prietenii tăi și lasă puterea lor s-o întregească pe a ta. 


Jay din Agrabah, băiat multi-talentat, deschide ochii și descoperă că bogățiile lumii sunt pretutindeni în jurul tău.


Carlos de Vil, ai o inteligență impresionantă; însă nu-ți lăsa capul să-ți stăpânească inima! Învață să vezi ce se află cu adevărat în fața ta.

Alcatuirea cartii

45 capitole, 227 pagini

Nota

3.5/5


Comentarii