Recenzie Gumiho: Wicked Fox de Kat Cho


Gu Miyoung în vârstă de 18 ani are un secret. Ea este o gumiho - o vulpe cu nouă cozi care trăiește hrănindu-se cu energia bărbaților. Ea este însă și pe jumatate om, așa că încă mai ține la unii oameni, de aceea ucide doar oamenii răi: criminalii sau infractorii. Cu ajutorul prietenei ei shaman, Tara, Miyoung îi găsește pe cei mai răi dintre cei răi și le devorează sufletele într-un fel de justiție morbidă... sau cel puțin asta își spune ea. Ucigând oamenii cărora nimeni din agitatul Seoul nu le va simți lipsa o ajută pe Gumiho să rămână nedescoperită. Asta până când Miyoung dă peste un băiat frumos de vârstă cu ea, care are nenorocul să fie atacat de un goblin în pădure. Așa ajunge ea să încalce una dintre cele mai importante reguli ale mamei ei și i se arată băiatului împreună cu cele nouă cozi ale ei, pentru a-l salva pe Jihoon de o moarte sigură. În luptă însă, Miyoung își pierde amuleta cu cap de vulpe, sufletul ei. Fără aceasta, ea va muri. Când ea și Jihoon se întâlnesc din nou, nu e nici un dubiu că sunt atrași unul de altul. Dar relația lor s-ar putea încheia înainte de a începe, când eforturile lui Miyoung de a-și recupera amuleta până la următoarea lună plină îi aruncă într-o luptă de generații care o forțează să aleagă între viața ei nemuritoare sau viața lui Jihoon.

Regulile mamei:

o Nu rata niciodată o partidă de vânătoare

o Găsește un loc privat pentru a ucide

o Nu lăsa pe nimeni să te surprindă în timpul vânătorii

"A simțit luna, a auzit-o șoptindu-i, spunându-i să se hrănească. Miyoung a lăsat energia să curgă prin ea, a lăsat liberă o parte din adevărata ei natură. Bărbatul a gâfâit. Împletindu-se în spatele ei, cele nouă cozi păreau făcute din lumina lunii și pulbere. În ultimul moment înainte de a-i lua viața, avea nevoie să fie ea însăși. Nu mai existau minciuni sau ascunzișuri pe după măști false. Le va arăta acestor bărbați ce le-a luat viața în ultima clipă. "

Capitolele mitologice alternează cu firul narativ principal și oferă detalii importante din universul creațional precum cel care spune că un om a trădat încrederea unei gumiho în trecut și i-a furat amuleta (care poate oferi înțelepciune și accesul la rai și iad), iar ca pedeapsă, oamenii nu pot să vadă decât ce este pământesc. De asemenea, și faptul că gumiho este nemuritoare este explicat în capitolele scurte: prima gumiho a fost păcălită să mânânce ficații victimelor ei pentru ca aceștia conțineau cea mai mare cantitate de gi (de energie), însă astfel gumiho a devenit dependentă de energie, urmând să se hrănească pentru restul vieții cu energia victimelor.

Mi-a mai plăcut și contrastul dintre personaje: chiar dacă cei doi tineri au suferit în trecut din cauza celor din jurul lor, ei se găsesc atunci când au mai mare nevoie unul de altul. Jihoon este o persoană plăcută de cei din jur, mereu prietenos, și chiar dacă nu are mulți prieteni, este mereu binedispus și optimist, pe când Miyoung este aproape mereu arțăgoasă, a învățat să se descurce singură și să nu aibă nevoie de ajutorul nimănui niciodată, nu este chiar cea mai prietenoasă fată, însă asta nu o împiedică să atragă atenția asupra ei la liceu, fiind foarte frumoasă. Inevitabil, sortile celor doi tineri se întrepătrund aruncându-i într-un joc magic vechi de când lumea. Rămane de văzut dacă firea distantă și rece a lui Miyoung (pe care a adoptat-o până acum pentru a supraviețui) și faptul că Jihoon a fost rănit în trecut chiar de familia lui, îi vor apropia mai mult, în ciuda diferentelor dintre ei, sau îi vor îndepărta unul de altul definitiv.

"Noaptea, umbrele au devenit un gri amenințător de forme care se alungeau și-l atingeau. Fantomele și monștrii se mișcau în viziunea sa periferică. Nu contează că încetase să creadă în acele lucruri cu mult timp în urmă. Noaptea și întunericul fac pe oricine să creadă în astfel de lucruri. "

Personaje:

Jihoon
Nara - shaman, ii gaseste lui Miyoung victimele
Hwang Halmeoni - bunica lui Jihoon
Lee Somin - fata de la scoala lui Jihoon, prietena lui Jihoon
Changwan - prietenul lui Jihoon
Yena - mama lui MiYoung
Junu - goblin, shaman
Shaman Kim - bunica Narei
Kang Seho, Jung Jaegil - bătăuși de la școală
Detectiv Hae

Alcătuirea cărții
72 capitole, 426 pagini

Nota
4/5




Comentarii

  1. Are vreo legatura cu serialul My Girlfriend is a Gumiho?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu, nu are legatura. Gumiho / Kumiho este o creatura mitologica care apare in multe povesti si legende din Korea si ofera inspiratie in continuare pentru povesti sau scenarii de filme / seriale.

      Ștergere

Trimiteți un comentariu

Asteptam parerile voastre!