Recenzie Surorile Hollow de Krystal Sutherland



Iris Hollow și cele două surori mai mari decât ea, Vivi și Grey, sunt, fără îndoială, stranii. Când erau doar niște copile, au dispărut fără urmă pe o stradă din Scoția, timp de o lună, iar la întoarcere nu-și mai aminteau nimic despre ce li s-a întâmplat, unde au fost sau de unde au căpătat cicatricea în formă de semilună de la gât. Mai mult de atât, li se schimbă și fizionomia: părul lor negru devine alb, iar ochii albaștri devin de un negru pătrunzător. Pe măsură ce cresc, evenimentele stranii continuă să le urmărească: polițiștii care se ocupau de cazul lor de dispariție demisionează, o femeie pătrunde în casa lor și-i taie o șuviță de păr lui Iris, un bărbat încearcă să o răpească cu mașina pe Vivi, un profesor este concediat după ce o trage pe Grey în fața clasei și o sărută, iar hărțuitoarea lui Iris de la școală se rade în cap în fața tuturor. Oamenii par să le găsească pe cele trei surori intoxicant de îngrijorătoare, foarte frumoase și inexplicabil de periculoase.

Acum, în vârstă de 17 ani, Iris face tot ce poate pentru a absolvi liceul la timp - ceva ce surorile ei faimoase, fermecătoare și prin lume umblate, nu au reușit să facă, după ce au plecat de acasă acum patru ani. Dar când Grey dispare, lăsând în urmă indicii despre posibila ei locație, Iris și Vivi trebuie să o găsească - însă nu doar ele se află pe urmele lui Grey. În timp ce ele se lovesc de supranatural, Iris își dă seama că povestea care i s-a spus în trecut este mult mai complicată decât credea, în timp ce ițele poveștii încep să se deșire, iar lumea care le-a înapoiat nevătămate acum 10 ani începe să le cheme înapoi. 

   

"Eu sunt creatura din întuneric."

Pe cât de bine a fost scrisă această carte, pe atât de stranie, ciudată, misterioasă, dar în același timp captivantă, a fost. Am început să fac o listă de evenimente stranii, de persoane suspecte și să vin eu cu teorii despre ce li s-ar fi putut îmtâmpla celor trei surori despre care toată lumea crede că sunt vrăjitoare, însă momentul dezvăluirii este mai șocant decât v-ați aștepta. După câțiva ani, Grey devine creatoare de modă și își deschide casă de modă: House of Hollow, iar Vivi își urmărește cariera muzicală și pasiunea pentru muzică, în timp ce Iris rămâne în orașul natal și își continuă studiile. În jurul fetelor circulă și anumite zvonuri și teorii ale conspirației referitoare la dispariția lor: răpire de extraterestri, copii schimbați de zâne (changelings), au devenit vrăjitoare etc. Mai mult de atât, fetele par să fie urmărite de un bărbat cu craniu de taur pe cap, personaj-cheie care va ajuta la rezolvarea misterului. La fel și Tyler Yang, prietenul lui Grey, care le ajută pe Iris și pe Vivi să dea de cap dispariției surorii lor. Ritmul este unul foarte alert, misterul te ține captiv în pagini pe tot parcursul cărții, secretele, minciunile, zvonurile și teoriile conspirației, plot twisturile, cadavrele cu rune desenate pe piele, florile albe care apar de nicăieri... toate acestea fac din House of Hollow / Surorile Hollow un fel de basm macabru, ușor înfricoșător, dar pe care cu siguranță nu-l vei putea lăsa din mână.

Personaje:

Vivi, Grey, Iris
Cate - mama fetelor
Gabe - tatăl fetelor
Adelaide Fairlight - bunica
Tyler Yang - prietenul lui Grey
Jennifer Weir, Justine Khan - colege la scoala pentru fete Highgate
Yulia Vasylik - model, cunoștința lui Grey
Rosie - sora lui Tyler

"Desigur că îmi aduc aminte. Îmi amintesc totul. Doar că nu m-ai crede dacă ți-aș spune."

(Grey)

Alcătuirea cărții

24 capitole, 292 pagini

Nota
4/5




Comentarii