Imperiul de aur (Trilogia Daevabadului vol. 3) de S.A. Chakraborty



Ultimul capitol din Trilogia Daevabadului, în care o femeie hoață și un prinț idealist djinn își unesc forțele pentru a salva un regat magic dintr-un război civil devastator.

Daevabadul a căzut.

După ce o cucerire brutală a răpit orașului magia, liderul Nahid Banu Manizheh și comandantul ei reînviat, Dara, trebuie să încerce să-și repare alianța și să stabilizeze un popor războinic.

Dar sângerarea și pierderea iubitului său Nahri au dezlănțuit cei mai răi demoni din trecutul întunecat al Darei. Pentru a-i învinge, trebuie să facă față unor adevăruri urâte despre istoria sa și să se pună la mila celor pe care îi considera odinioară dușmani.

După ce au scăpat cu ușurință de familiile lor ucigașe și de politica mortală din Daevabad, Nahri și Ali, acum în siguranță în Cairo, se confruntă cu alegeri dificile. În timp ce Nahri își găsește liniștea în vechile obiceiuri și confortul familiar al casei sale umane, ea este bântuită de faptul că cei dragi pe care i-a lăsat în urmă și oamenii care au considerat-o salvatoare sunt la mila unui nou tiran. De asemenea, Ali nu poate să nu se uite în urmă și este hotărât să se întoarcă pentru a-și salva orașul și familia care a rămas. Căutând sprijin în patria mamei sale, el descoperă că legătura sa cu maridul merge mult mai adânc decât se aștepta și amenință nu numai relația sa cu Nahri, ci chiar credința sa.

Pe măsură ce pacea devine mai puțin probabilă și jucătorii vechi se întorc, Nahri, Ali și Dara ajung să înțeleagă că, pentru a reface lumea, ar putea fi nevoie să se lupte cu cei pe care i-au iubit cândva... și ia poziție pentru cei pe care i-au rănit cândva.

Comentarii

  1. O recomandare de unde pot achiziționa volumul acesta? Mulțumesc!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Deocamdata doar in limba engleza. Se gaseste pe carturesti, elefant, okian etc. - site-uri cu vanzare de carte straina.

      Ștergere
  2. Buna ziua,aveti idee cam cind va aparea volumul tradus in limba romana?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Din pacate nu stim inca. De indata ce vom afla, vom anunta. :)

      Ștergere
  3. Dacă știți când apare vol.3 tradus

    RăspundețiȘtergere
  4. Buna.. volumul 3 tradus va aparea anul acesta?

    RăspundețiȘtergere
  5. Buna, anul acesta volumul 3 va fi tradus?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna, din pacate vol. 3 NU va mai aparea, a anuntat editura pe Instagram astazi. 😞

      Ștergere
    2. Din cauza vânzărilor nu foarte bune a primelor doua volume din serie. A fost abandonată seria.

      Ștergere
    3. Lipsa de profesionalism, tipic romaneasca. Se apuca de un lucru si de cele mai multe ori ramane neterminat. Exemplele sunt pretutindeni.

      Ștergere
  6. Ar fi trebuit sa publice un tiraj redus, raportandu-se la numarul volumelor anterioare vandute. Mi se pare lipsa de respect pentru cititori.,

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Foarte multe serii au fost abandonate și în anii 2010-2013 și am simțit și eu aceleași sentimente amăgire și frustrare, pentru că erau serii care chiar mi-au plăcut și m-au format ca cititor. Înțeleg și dezamăgirea ta, e frustrant să le citești și colecționezi în română și după aceea să nu fie terminate seriile, dar într-un fel îi înțeleg și pe ei. Este o piață competitivă, prețul hârtiei s-a scumpit foarte mult în 2022 odată cu izbucnirea războiului. De aici și scumpirile de preț. Nu cred că ar mai risca să scoată ceva doar pentru a finaliza o serie care poate nu a avut impactul și vânzarea așteptată. Se scot cărți ecranizate Netflix (sau altă platformă de streaming tocmai pentru că sunt create deja niște baze de fani care devin ulterior publicul cărților respective), ies cărți promovate foarte mult pe TikTok sau Bookstagram etc. - cărți care fac vâlvă și pot genera vânzări. Nu e nimic de condamnat, până la urmă fiecare editură încearcă să supraviețuiască "jocului", să iasă pe profit (pentru a putea aduce alți autori și alte titluri în portofoliul lor) și nu pe minus. Se mai întâmplă, putem doar să ne conformăm...

      Ștergere

Trimiteți un comentariu

Asteptam parerile voastre!