Recenzie Spulberă-mă (Atingerea lui Juliette vol. 1) de Tahereh Mafi

Intr-o lume in care Restauratia a pus stapanire pe omenire, lupta pentru supravietuire este primordiala.
Juliette este o fata de 17 ani inchisa intr-o temnita de catre cei de la Restauratie, datorita puterilor ei supranaturale.
Dupa ce in celula ei mai este adus un alt prizonier pe nume Adam, lui Juliette i se face cunostinta cu Warner, seful sectorului in care se afla. Acesta doreste neaparat sa o aduca pe Juliette de partea lui, sa il sustina in ce priveste conducerea lumii prin intermediul Restauratiei, condusa de tatal sau.
Insa Juliette are alte planuri pentru ea. Aceasta incepe sa se apropie de Adam, care se dovedeste a fi un soldat pentru Restauratie.

Dragostea pentru patrie este mare, dar la fel este si dragostea pentru Adam, iar cu Warner pe urmele ei, Juliette trebuie sa se hotarasca daca sa-si foloseasca puterile sau nu, in cine sa aiba incredere si in cine nu si sa decida ce vrea sa faca cu viata ei intr-o lume care se duce de râpă.

Parerea Mea :

Măi, măi, măi, ce pot sa spun despre acest prim volum fantastic a lui Tahereh Mafi? Cum am mai spus, este FANTASTIC. Nu credeam ca poate o carte sa-mi placa atat de mult.
Puterile supranaturale ale lui Juliette sunt absolut incantatoare. Pot sa fac o comparatie intre puterile lui Juliette si ale lui Rogue (din X-Men) deoarece sunt izbitor de asemanatoare. Desi Julliete nu are puterea de a absorbi puterile altora (precum Rogue), atingerea celor doua este mortala pentru cei din jur.



Triunghiuri amoroase? Desigur, de ce nu? Dintre Adam si Warner il aleg fara niciun dubiu pe Adam. De ce? Deoarece el a avut grija de ea de la inceput. El s-a dovedit plin de compasiune, intelegere, curaj si onestitate, in schimb tot ce a facut Warner a fost sa ii aminteasca lui Juliette care nu este deloc un om normal.Vad ca multa lume il prefera pe Warner, dar nu inteleg de ce.Tot ce pot sa spun despre el este ca e insensibil, nu pare sa ii pese decat de puterile lui Juliette, nu si de ea, este opusul lui Adam. Poate ca o sa mi se schimbe parerea despre el in volumele urmatoare (mai ales ca exista si volumul 1.5 al seriei care povesteste din perspectiva lui), desi ma cam indoiesc. Mă voi lămuri pe parcurs, dar pana atunci va doresc spor la citit, caci aceasta carte vă va prinde cu sigurantă.

Fragmente :


"-Ar trebui sa-mi multumesti. Te-am salvat din gaura aia lugubra din ospiciu - te-am adus intr-o pozitie a puterii. Ti-am oferit tot ce ai avea nevoie pentru a te simti comoda. Se uita la mine lung. Acum am nevoie sa fii atenta la ce-ti spun .Trebuie sa renunti la sperantele de a trai ca ceilalti. Tu nu esti normala. N-ai fost niciodata, si nici nu vei fi. Accepta ceea ce esti." (Warner)


"-Ar trebui sa fiu orb sa nu observ, Vreau sa zic, la naiba, numai felul in care te priveste... E ca si cand baiatu' asta n-a mai vazut o femeie la viata lui. E ca si cum i-ai da unui om flamand o farfurie cu mancare si i-ai zice ca n-o poate manca." (Kenji , prietenul lui Adam)

NOTA: 5/5



Comentarii

  1. Ce recenzie Awesome! :D
    Da mie imi place mai mult de Warner :)).. il preferam pentru ca e mai irezistibil .. Adam e obisnuit, n-are nimic special :)
    Oricum, frumos blog, chiar imi place cum scrii >:D<

    RăspundețiȘtergere
  2. Am inceput cartea ieri si am ajuns pe la mijlocul ei;))
    Ei bine, sunt in aceeasi echipa cu tine, hai Adam!:D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ma bucur ca suntem de aceeasi parere ;)
      sa te bucuri de carte , caci este chiar foarte frumoasa.

      Ștergere

Trimiteți un comentariu

Asteptam parerile voastre!