Recenzie Cheia Arhivelor (Sânge Albastru vol. 4.5) de Melissa de la Cruz



Keys to the Repository reprezintă volumul intermediar dintre a patra și a cincea carte a seriei Sânge Albastru, scrisă de Melissa de la Cruz. 

*Recenzia poate conține spoilere din volumele anterioare. Recomand citirea acestora înainte.

Petreceri extravagante, întâlniri pasionale în miez de noapte, crime terifiante, examene. Viața de zi cu zi a lui Schuyler Van Alen și a prietenilor ei Sânge Albastru (și inamicilor) nu este niciodată plictisitoare.
Dar rămân încă atât de multe de descoperit despre frumoșii si puternicii Sânge Albastru. Sub străzile din Manhattan, dincolo de zidurile Arhivelor, stă o adevărată comoară, dezvăluind povestiri scurte, pagini din jurnal și scrisori din lumea celor cu Sânge Albastru nemaivăzute până acum.
Nu-i așa că ai vrea să intri înăuntru?

Răscoala narcisistului și celui mai frumos înger - Lucifer, Prințul Raiului, care a crezut că împărăția cerurilor poate fi numai și numai a lui, a dus la căderea acestuia ca înger. Nu numai a lui, ci și a ajutoarelor lui, care au fost condamnați să trăiască pe pământ o eternitate, sub formă de vampiri. La căderea lor au participat și Gabrielle - Neprihănita și Mihail - cel cu Inima Curată, alegând să își petreacă viața ca vampiri și înființând o societate a vampirilor, încercând în același timp să își construiască drumul înapoi în Paradis. Dar Lucifer și ai lui vampiri aveau alte planuri: ei s-au răzvrătit împotriva celor asemenea lor și au început să se hrănească cu sânge de vampiri, cu Sânge Albastru - corupându-și astfel sângele de vampir și devenind Sânge Argintiu - cei mai puternici vampiri.

Cordelia Van Alen și Lawrence Van Alen (bunicii lui Schuyler) sunt o pereche de gemeni vampiri care s-au casatorit, conform traditiei. În urma căsniciei a rezultat Allegra Van Alen și Charles (Van Alen), ulterior schimbându-și numele de familie în Force. Allegra însă s-a îndrăgostit de conduitul ei cu Sânge Roșu, Stephen Chase, iar Charles și-a găsit alinarea în brațele lui Trinity Burden Force. In urma căsniciei Allegra - Stephen a rezultat Schuyler Van Alen, tipa jumatate-vampir, jumatate-om. Deoarece legatura a fost destrămată (nu s-a urmat tradiția ca gemenii să se căsătorească între ei), Allegra a fost pedepsită și se află în comă pe timp neliminat. Din relația Charles - Trinity au rezultat doi copii, gemenii Madeleine (Mimi) Force și Benjamin (Jack) Force - care urmează și ei să respecte tradiția de a se căsători împreună. Dar cum căile inimii sunt nebănuite, Schuyler și Jack încep să simtă ceva unul pentru celălalt, periclitând astfel tradiția căsătoriei gemenilor. Între timp, Bliss începe să-l audă pe Lucifer în capul ei, fiind fiica acestuia.

Volumul de față face o recapitulare a acțiunilor din volumele anterioare (ușurând cititorilor treaba, din moment ce a trecut foarte mult timp de la lecturarea ultimului volum), ne oferă capitole exclusive din călătoria lui Bliss din cartea Pactul Lupului, capitole care ne prezintă originea lui Dylan, povestea lui Kingsley, prima întâlnire a lui Schuyler și Jack, ultima întâlnire a acestora din Revelații, o listă a personajelor secundare, un dicționar de termeni, informații ale personajelor din dosarele din Arhive și primele două capitole ale următorului volum: Îngerul Pierdut.

PERSONAJE :


  • Schuyler (Theodora Elizabeth) Van Alen Chase - Metisă, Dimidium Cognatus (jumătate vampir-jumătate om), prima și unica din specia ei
  • Allegra (Elizabeth) Van Alen Chase - Gabrielle, Neprihanita, Virtuoasa, Mesagerul, Arhanghelul Luminii (Mama lui Schuyler)
  • Lawrence (Theodore Winslow) Van Alen - Cărturar Ceresc, Metatron (Bunicul lui Schuyler)
  • Cordelia (Edith Benjamin) Van Alen - Îngerul Cântecului, Seraphiel (Bunica lui Schuyler)
  • Oliver (Aloysius Fitzgerald) Hazard Perry - Conduit, Companion Uman (Prietenul lui Schuyler)
  • Stephen Bendix Chase - Conduit (Tatăl lui Schuyler)


  • Charles (Edgar) Van Alen Force - Mihail, cel cu Inima Curată, Cel Brav, Prințul Îngerilor, Arhaghelul Luminii, Comandantul suprem al armatelor lui Dumnezeu (Fratele geamăn al Allegrăi)
  • Trinity (Amelia) Burden Force - Sandalphon, Îngerul Tăcerii
  • Jack (Benjamin Hamilton) Force - Îngerul Distrugerii, Abbadon, geamănul Înger al Apocalipsei, cel Improbabil, Distrugătorul Lumilor
  • Mimi (Madeleine Alexis) Force - Îngerul Morții, Azrael, geamăna Înger al Apocalipsei


  • Bliss (Eugenia) Llewellyn - Azazel, Întunecata, Lupus Theliel, Îngerul Iubirii, Omag Galben
  • Forsyth (Augustus) Llewellyn - Malakai, Supraveghetorul
  • Bobianne Llewellyn (Roberta Shepherd Prescott) - Andela, cea din Zori
  • Jordan (Grace) Llewellyn - Pistis Sophia, Străjerul


  • Dylan (Elliot) Ward - Xanthaneal, Cel Ascuns
  • Kingsley (Anderson) Martin - Araquiel, Îngerul Răzbunării, Îngerul cu două fețe


  • Lucifer - Steaua Dimineții, Aducătorul de Lumină, Prințul Raiului, Prințul Întunericului, Arhanghelul Zorilor
  • Leviathan - Gigantul, Krakenul, Uriașul Controlului
  • Nan Cutler - Harbonah, Îngerul Anihilării

To love Jack is to ruin him, to risk his very life. His eventual bonding with Mimi is law, it is life and death. I must leave him. I cannot keep doing this to Oliver, who loves me so much and whom I love as well. I cannot live with the guilt anymore. I have to say goodbye.



Comentarii